fredag 7. oktober 2011

Øyenstikkeren Mourinho

Dette bildet er fra i vår, men saken er aktuell igjen siden Real Madrids manager Jose Mourinho har nå fått en straff for det han gjorde. Mourinho er mannen med det grå håret som ser ut som han slår han andre mannen som er Tito Vilanova, Barcelonas assistenttrener. Men fakta er at Mourinho på dette bildet putter fingeren opp i øye på Vilanova. Hendelsen skjedde etter den spanske supercup finalen i vår, der det brøt ut i slåsskamp etter at Barcelona hadde slått Real Madrid. Straffen Mourinho fikk var billig, han måtte punge ut med 600 Euro (4700norske kroner). Det skal ikke være noe problem for en mann som Mourinho som tjente 105 millioner kroner bare i fjor.

På det denotative ser vi at det er masse menn i en flokk. Bildet er utydelig og ikke perfekt, men det er fordi dette er tatt opp av et videokamera. Det er ingen pressefotograf som har tatt dette bildet, det er et av kameraene på fotballstadion som har fanget opp det.

Videre kan vi litt mer på det konnotative si at vi ser en rekke sinte menn, som åpenlyst krangler med hverandre.Vi skjønner at dette er to fotballklubber som ikke er så glad i hverandre. For det første er det de to største og beste klubbene i Spania og for det andre så er jo Barcelona fra Catalonia, mens Madrid er jo fra Madrid. Vi vet jo at det har vært en krangel mellom de områdene.

Jeg valgte bildet fordi jeg synes det er ganske oppsiktsvekkende at menn mellom 20 og 50 år krangler på denne måten på grunn av en så liten, men samtidig så viktig, ting her i verden som en fotballkamp er. Det mest oppsiktsvekkende på dette bildet synes jeg at en mann i 40 åra, med stil og klasse, kan koke over til de grader og stikke fingeren i øye på en annen mann. Det er noe som ikke bør skje, fordi disse mennene er heltene til de yngre som ønsker å bli fotballspillere!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar